martes, 17 de noviembre de 2009

Felicitats Miquel






Entre tots nosaltres tenim un guionista fenomenal. Aquí us n'adjunto la última crònica, si voleu el podeu felicitar (per això o per a altres cos30s).

L'Iris de tots, La Vanguardia, 6 de novembre 2013


Des de l'incendi de l’Iris, el 5 de novembre del 2009, es va pensar a reconstruir-lo al més aviat possible. Semblava que una mica s'havia cremat una part de Girona, de Catalunya. Ja des d'aquell moment, es va voler implicar tothom en el ressorgiment del local: era necessari presentar-lo a la societat no com una cosa elitista i minoritària, sinó de manera que l’Iris havia de ser "L’Iris de Tots".

Així, des de la inauguració (la segona després d'un primer incendi el segle XIX), l'octubre del 2013, s'ha intentat acostar L’Iris a la societat catalana de diferents maneres. Primerament amb campanyes atractives que han captat nous públics per veure els seus especatcles, rejovenint i modernitzant les instal·lacions i els serveis. El nombre d'abonats s'ha multiplicat per tres i ha augmentat el repertori de les artistes.

I també obrint el local a altres espectacles no operístics, ni de ballet. En aquest sentit, l’Iris pren l'exemple del Palau de la Música Catalana, que ja des de fa anys ofereix espectacles a altres públics no essencialment clàssics.

Associem l’Iris a un nivell cultural i econòmic determinat. Ara, ja ha deixat de ser la casa dels rics i comença a obrir les portes a gent més humil, en tots els aspectes. Però, per què no es pot donar l'oportunitat de veure'l a aquells que, si no fos així, mai trepitjarien el local? La persona que no ha estat mai a l’Iris i és amb concerts no operísitcs que hi accedeix, pot ser que tinguin ganes de tornar-hi per veure-hi espectacles pels quals va ser pensat.

Ens haurem d'anar acostumant a aquest nou ús d'espais, fins ara a l'abast d'una minoria. I és que tot allò que envolta l’Iris està de moda.

Miquel B.



7 novembre

El local del costat és el que s'ha cremat? Això és una magnífica notícia: L'Iris podrà ampliar les seves instal·lacions i oferir molts més serveis a tots els gironins i gironines. El 6 de novembre del 2009 serà recordat per molt temps a la ciutat!!

Miquel B.



6 desembre 2008 (Ara al diari de Girona)

Detenen els gerents del New Iris de Girona acusats d'obligar noies a prostituir-se

Les víctimes van arribar a l'Estat per treballar en un restaurant, però les feien estar en el club fins que paguessin un deute

M.B.. Girona

La Policía Nacional ha detingut quatre dels responsables del club New Iris de Girona, acusats d'obligar unes noies brasileres a prostituir-se. Les víctimes van denunciar que al Brasil els havien ofert una feina per treballar en un restaurant i que els havien deixat 1.000 euros per al viatge. En arribar a Barcelona, però, les van traslladar al prostíbul de Girona i les van obligar a treballar-hi fins que eixuguessin el seu deute, que ja havia pujat a 3.000 euros. Segons la seva denúncia, havien d'estar en el club tots els dies de la setmana i estaven sota un règim estricte de control. Els quatre detinguts, entre els quals hi ha l'amo del negoci, van quedar en llibertat. A l'octubre, també es va fer una macrooperació als locals Edén i Eclipse per un cas semblant al del New Iris.

El mes de maig dues noies brasileres van denunciar aquesta situació a la Policía Nacional. Segons la seva versió, una parella de nacionalitat espanyola s'havia posat en contacte amb elles al Brasil i els havia ofert una feina de cambreres en un suposat restaurant a Girona. La parella els va donar 1.000 euros per a les despeses del viatge i per a la resta de tràmits i elles van agafar uns bitllets d'avió per anar a Barcelona. Quan van arribar al Prat, van portar-les en autobús fins a Girona, fins al restaurant, que en realitat era el New Iris. L'amo del local i la dona que les va captar al Brasil les van rebre i els van dir que havien de treballar com a prostitutes, com a mínim fins que paguessin el deute que tenien amb l'organització, que ja havia pujat de 1.000 a 3.000 euros. Les noies havien de treballar cada dia al club i, a part dels diners del deute, havien de pagar l'allotjament i també una part del que guanyaven amb els serveis sexuals i amb les consumicions dels clients. A més, una cambrera i l'encarregada les controlaven en tot moment. Pel que fa als diners del deute, la policia va comprovar que s'ingressaven en un número de compte d'una entitat del Brasil, que havia estat obert amb una documentació falsa.

Després de mesos d'investigacions, la setmana passada els agents van fer un control d'estrangeria en el prostíbul i van identificar cinc clients, cinc empleats i 20 dones. També van detenir l'amo del local, Fernando Francisco Ferrari, l'encarregat, una de les cambreres i la madame. Després de declarar, tots quatre van quedar en llibertat amb càrrecs.


1 comentario:

Miquel dijo...

Els senyors de l'Iris estaran contents amb la publicitat que els hi fas. Encara t'acabaran regalant un passi de temporada. XD